Twilight Zone Tower of Terror – A New Dimension of Chills

We wisten al een tijdje dat de Twilight Zone Tower of Terror binnenkort een aantal veranderingen zou ondergaan. Tijdens de recente Disneyland Paris Media Expo werden de plannen verder toegelicht en werd meer bekend over de 3 nieuwe ritverlopen. The Twilight Zone Tower of Terror – A New Dimension of Chills opent op 28 september 2019.

The Twilight Zone Tower of Terror - A New Dimension of Chills in Disneyland Paris


Tal van nieuwe effecten

Het team van Walt Disney Imagineering is druk bezig geweest met de werken aan de Tower of Terror. Vanaf 28 september heeft elke liftschacht een eigen verhaal en een eigen rit. In elke liftschacht is dan ook nieuwe verlichting geplaatst, maar ook nieuwe projectoren en nieuwe video. Een van de grootste veranderingen gaat het ritverloop zijn. Elke liftschacht krijgt namelijk een eigen programma en een eigen nieuwe soundtrack. Een ritje in de Tower of Terror zal dus een volledig nieuwe ervaring worden.

Centraal in de drie nieuwe verhalen staat een bekend persoon. Het kleine meisje dat een van de slachtoffers was toen de tower in 1939 werd geraakt door bliksem is namelijk terug. Niet levend, maar als geest. Zij zorgt ervoor dat elke rit extra angstaanjagend is. De drie verschillende ritten hebben ook ieder een eigen naam gekregen. Wij stellen ze je alvast even voor. Uiteraard vertellen we jullie alleen het verhaal, de rit zelf zal nog een verrassing blijven.

Schacht 1: The Malevolent Machine

De geest van het meisje is natuurlijk al best eng, maar als je in deze lift stapt kom je iets veel angstaanjagenders tegen. De lift waar je in stapt heeft namelijk maar een doel en dat is je gevangen houden terwijl je naar boven en naar beneden gekatapulteerd wordt. Houd je dus goed vast en probeer vrij te komen uit deze kwaadwillige machine.

Schacht 2: The Shaft Creatures

“They know you’re here. Whatever you do, don’t scream!”. Rond je lift hoor je tal van verschillende griezels en geesten die maar op een ding uit zijn en dat is je ziel. Hoe harder je schreeuwt en roept, hoe luider de geesten worden. Kun jij stil blijven terwijl je 13 verdiepingen naar beneden valt?

Schacht 3: The 5th Dimension

Zorg dat je niet de weg kwijt raakt in deze dimensie. Een sinistere klopgeest heeft de lift naar een onbekende dimensie getrokken waar je een psychedelische rit maakt tussen twee werelden in. Denk je dat de geest van het kleine meisje de lift weer naar de juiste dimensie kan halen?